Що робити після того, як наслухалися відеоуроків по Python

На жаль, навіть якщо ви прослухаєте всі відеокурси по Питону навіть разів 10, сісти і написати найпростішу програму, наприклад, для вирішення квадратного рівняння, навряд чи вийде. Тому наступний крок, який прийдеться зробити, якщо є бажання навчитися, це прочитати декілька книжок по можливостям мови та її принципам. Звісно, можна читати їх і спочатку, але буде куди більше незрозумілого, аніж після перегляду хоча б відеоуроків циклу «Python-джедай».

Є два популярні автори та їх книжки, які можна знайти на просторах інтернету:

  • «Изучаем Python», автор Марк Лутц

  • «Программирование на Python 3», автор Марк Саммерфілд

Тут ви знайдете багато теорії, а це досить нудно, хоча зайвим точно не буде.

Але для старту краще почати з книги:

  • «Python 3: Самое необходимое», автори В. Дронов та Н. Прохоренок

Її можна використовувати в якості довідника, де є усі базові конструкції, а також поняття про користування додатковими модулями та бібліотеками і принципи розширення базових можливостей за їх допомогою.

Книгу бажано перший раз просто почитати, другий и наступні, а кількість таких разів може вимірюватись десятками, ви будете читати тільки ті розділи, які потрібні для вирішення конкретної проблеми. Тому перший поверхневий раз потрібен, щоб знати ключові можливості Пітона та те, де про них написано.

А далі – потрібно починати програмувати, бо навіть якщо ви надивились та начитались, без практики ці знання нічого не варті. Ну, наприклад, навіть якщо ви 200 годин будете дивитись, як інші катаються на велосипеді, ви не поїдете з першого разу і не зможете це робити як вам хочеться, доки не наб’єте купу гуль. При цьому у вас будуть боліти ноги, опорна точка, напрямок, куди їхати, буде обирати сам велосипед. Так от, з будь якою мовою програмування ситуація аналогічна, тільки боліти будуть голова, очі та опорна точка від сидіння, куди ж без неї. Але про це – іншим разом.

Вам может бути цікаво...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Завантаження Captcha...